Гройсман подав у відставку, хоч і не мусив (ВІДЕО, ДОКУМЕНТ)

Прем'єр нагадав, що уряд подає у відставку новообраній Верховній Раді, а не Президенту - й відповідно вказав у своїй заяві.

"Сьогодні президент України був приведений до присяги. Під час своєї інавгураційної промови він сказав про те, що уряд має скласти свої повноваження. Думаю, ви розумієте, що уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою, а не перед новообраним президентом", - сказав очільник Кабінету Міністрів, якого цитують УП та Укрінформ.

"Але разом з тим, я ухвалив для себе рішення подати у відставку одразу після проведення у середу чергового засідання уряду", - заявив Гройсман.

Зеленський сьогодні взяв на себе відповідальність перед майбутніми загрозами.

Про це на брифінгу сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Після того, як був обраний новий президент, я сказав про те, що усвідомлюю ті виклики і можливі загрози, які стоять у майбутньому. І я запропонував президенту, парламенту, щоб ми спільно сформували новий порядок денний і дуже швидко почали приймати рішення, які зроблять країну сильнішою. Президент обрав інший шлях. І я вважаю, що він сьогодні своєю заявою взяв на себе всю відповідальність перед тими загрозами в майбутньому, які є на порядку денному”, - сказав Гройсман.

Щодо підсумків своєї роботи, то він зазначив, що йому не соромно за те, що вдалось зробити і наскільки адекватною була реакція на всі виклики, які стояли перед урядом.

"За всі три роки ми не допустили жодної кризи, жодних проблем, які б несли загрозу для нашої державності. Хочу також сказати про те, що сьогодні Україна у доброму стані, маємо валютні резерви понад 20 мільярдів доларів, маємо на єдиному казначейському рахунку 57 мільярдів гривень", - сказав прем'єр.

Він розповів про проведені реформи, підвищення мінімальної зарплати, забезпечення фінансування українського війська та інші здобутки.

Він наголосив, що країна є для нього у пріоритеті, подякував всім за спільну роботу і висловив переконання, що в новому парламенті спільно з однодумцями сформує професійну команду, з якою спільно робитиме зміни в Україні.

гройсман уряд

Знак гривні
Знак гривні