Хроніки реваншу: Вища кваліфікаційна комісія суддів заявляє, що її заблокували тітушки (ФОТО)

Вища кваліфікаційна комісія суддів України повідомила, що зранку 20 травня близько 20 осіб "спортивної зовнішності" заблокували вхід до її будівлі.

Як сказано в заяві, ті люди назвали себе громадськими активістами, але не сказали, яку громадську організацію представляють.

"Вони заблокували вхід до будівлі ВККСУ частині членів Комісії", – повідомило відомство.

"Таким чином, сьогодні робота ВККСУ в пленарному складі заблокована, проведення кваліфікаційного оцінювання зірвано", – додала комісія.

Про інцидент о 8.40 повідомили Національній поліції.

"Такі дії підривають діяльність судової влади та фактичну реалізацію змін, яких вдалося останнім часом досягти Україні спільно з міжнародними партнерами", – заявили у ВККС.

Відповідно до порядку денного, Вища кваліфікаційна комісія суддів України о 9:30 мала провести засідання на вулиці Генерала Шаповала, 9, у Києві.

Передбачалося розглядати питання про кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді суддів: Олександра Вільчинського, Світлани Грабець, Тараса Зайця, Марії Зелінської, Діани Ісаєвої, Андрія Ключника, Максима Лейби, Олени Мозолевської, Ольги Нешик, Вікторії Русанової та Олександра Смольнякова.

До цього 15 травня окружний адмінсуд Києва заборонив виконувати повноваження голові ВККС Сергію Козьякову і припинив повноваження ще одного члена Комісії Станіслава Щотки.

10 травня 34 судді Окружного адмінсуду Києва, включно із головою Павлом Вовком та суддями, які визнали незаконною націоналізацію Приватбанку, не з’явилися на обов’язкове кваліфікаційне оцінювання до ВККС, бо нібито захворіли.

Українська правда

суд реванш

Знак гривні
Знак гривні