У Харкові – зіткнення через проспект Жукова, а намет волонтерів підпалили (ВІДЕО)

Акція під назвою "Ні м’яснику Жукову на мапі України" відбулася в неділю біля пам’ятника маршалу СРСР. У ній взяли участь близько 200 харків’ян. Цей мітинг приурочили до Дня пам’яті жертв політичних репресій. На противагу учасникам акції зібралися прихильники Жукова, які намагалися не дозволити активістам покласти цеглини до пам’ятника, внаслідок чого виникли сутички.


Проспект Жукова й «фанати ДНР». Чи можливий реванш «російської весни» в Харкові? (ВІДЕО)

Учасники акції принесли з собою цеглини, аби покласти їх біля постаменту пам’ятника. Вони пояснили, що цегла символізує загиблих у боях Другої Світової війни під командуванням Жукова.

На акції харків’яни тримали в руках безліч плакатів із зображеннями маршала Жукова в образі "м’ясника", з написами "Маршалу смерті місце на кладовищі історії" та іншими.

Учасники мітингу заявили, що виступають за демонтаж пам’ятника, але наголосили, що це треба робити на законних підставах.

Підпал намету

А в ніч на понеділок невідомі підпалили волонтерський намет для збору коштів для допомоги армії "Все для перемоги", встановлений на площі Свободи під облдержадміністрацією.

Згоріло приблизно 30% фасаду намету, частина даху і частина напису "Все для перемоги".

8 травня мер Харкова Геннадій Кернес закликав містян підтримати петицію про те, щоб прибрати з проспекту Свободи в місті намет зі збору допомоги українським військовим.

Міська влада видала припис, датований 11 травня, яким зобов’язує волонтерів протягом 3 днів демонтувати намет. Зазначалося, що намет встановлено на землі комунальної власності без дозвільних документів.

14 травня у центрі Харкова відбувся мітинг проти знесення намету.

Нардеп від БПП Ірина Геращенко заявила, що має намір облаштувати в наметі волонтерів у центрі Харкова для збору допомоги армії свою громадську приймальню.

17 травня Харківський окружний адмінсуд залишив без задоволення позов міськради, яка просила прибрати з центру міста намет волонтерів для збору допомоги армії.

Українська правда

протести маразм харків

Знак гривні
Знак гривні