Нездоровий натяк? Зеленський записав послання духовенства - без Епіфанія, зате з Філаретом (ВІДЕО)

Новообраний президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення різних релігійних лідерів до мешканців окупованих територій. При цьому Епіфанія немає. Немає і заяви лідера ПЦУ щодо своєї відсутності. Натомість є Філарет.


Страсті Партріарха. Владні амбіції Філарета шкодять Православній церкві України

Почесний Патріарх Філарет має шанс увійти в історію як видатна особистість. Для цього йому потрібно змиритися зі своїми амбіціями і не претендувати на владу. В іншому випадку його запам'ятають у дуже негативному контексті

Зеленський зазначає у Facebook, що зустрічався з представниками духовенства, і результатом цих зустрічей стало "послання миру для мешканців Криму та Донбасу".

"Дякую всім, хто погодився. Ми з вами! Ми разом! Ми – одна країна", – значиться у підписі до відеозапису.

У записі ролика взяли участь почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, очільники Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав і Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій. Також на відео висловились муфтії: Криму – Айдер Рустемов, Ахмед Тамім, Саід Ісмагілов, та кілька рабинів: Одеси та Півдня України – Авраам Вольф, Дніпра та Дніпропетровської області – Шмуель Камінецький, Харкова та Сходу України – Мойше Москович, Києва – Мойше Реувен Асман, Донбасу – Пінхас Вишецький.

Водночас, предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на запису немає.

Нагадаємо, за словами Філарета, у ПЦУ може статися розкол. За свідченнями наших джерел, Філарет наразі не має підтримки серед єпископів, до його позиції схиляються одиниці.

Пізніше прес-секретар новообраного президента Ольга Руденко повідомила УП, що взяти участь у відеозверненні "пропонували всім", в тому числі й Епіфанію.

Його відсутність команда Зеленського пояснює рішенням самого предстоятеля ПЦУ.

Позиція Епіфанія наразі невідома.

Українська правда

релігія зеленський Церква

Знак гривні
Знак гривні