Завтра запускається маршрутка Uber (МАРШРУТИ)

В середині квітня компанія Uber оголосила про запуск функції Uber Shuttle у своєму додатку для виклику авто. За попередніми даними, сервіс поєднає в собі зручності маршрутного таксі та каршерингу. Перші маршрути Uber Shuttle уже відомі.

Перші шість напрямків, пише Хмарочос:

Солом’янський район – Бессарабка (вулиця Солом’янська, 24 → вулиця Еспланадна);

Дарниця – Либідська (вулиця Каунаська, 10 → станція метро Либідська);

Позняки – Льва Толстого (вулиця Ревуцького, 19/1 → Велика Васильківська, 28);

Троєщина – Поділ (вулиця Маяковського, 97/15 → Контрактова площа, 1);

Троєщина – Дарниця (вулиця Маяковського, 97/15 → станція метро Харківська);

Виноградар – Шевченківський район (Проспект правди, 100 → Площа Перемоги).

Додаткову інформацію про рейс можна переглядати при натисканні на маршрут. Повідомляється, що буси курсуватимуть кожні 15 хвилин, а більшість рейсів працюватиме з 7:00 до 21:00. Зокрема, інформація про тарифи стане доступною в день запуску оновлення. Презентація відбудеться завтра, 14 травня.

Мікроавтобус чекатиме на пасажира на зупинці потягом кількох хвилин. Зупинки, на яких водій підбиратиме і висаджуватиме пасажира, можуть бути розташовані на відстані від пункту призначення, тому додаток показуватиме піший маршрут: як пройти від або до зупинки.

Цьогоріч Uber запустила також сервіси доставки їжі Uber Eats та опцію виклику електромобіля Uber Green. Компанія зайшла на український ринок у 2016 році й наразі працює у Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці.

Системи, схожі на маршрутки, діють не лише у країнах Азії та Африки, в яких відчувається криза громадського транспорту, але й у містах Європи. Наприклад, кілька компаній оперують у Великій Британії.

Нова транспортна програма Берліна передбачає можливий запуск муніципальних маршруткок – мікроавтобусів, які зупинятимуться за вимогою. У Фінляндії запустили безпілотні мікроавтобуси, які курсуватимуть у малонаселених пунктах.

Зазначимо, Uber та Bolt також завершили співпрацю з автомобілями, зареєстрованими на європейських номерах.

транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні