Порошенко укомплектував Верховний Суд і на складенні присяги згадав Зеленського

Вранці 7 травня чинний президент Петро Порошенко призначив 75 суддів Верховного суду, зазначивши, що відсьогодні цей орган буде працювати практично в повному складі.

Про це пише прес-служба глави держави, - передає Ліга.

25 суддів призначені в Касаційний адмінсуд, 22 - в Касаційний цивільний суд, 15 - в Касаційний госпсуд, і 13 - в Касаційний кримінальний суд.

На зборах з нагоди призначення на посади суддів ВС і їх церемонії складення присяги Порошенко підкреслив, що Верховний суд "щодня приймає ухвали", в тому числі ті, що стосуються президента, уряду й парламенту.

"Скажіть, чи завжди в суді перемагає влада? Звичайно, ні. Але президент виконує рішення ВС, які винесені в тому числі не на користь президента", - додав він.

Чинний президент поставив Верховний суд в приклад іншим судам "і щодо відкритості, і щодо комунікації з журналістами, суспільством, і щодо мови судових рішень".

"Так, судові рішення можуть і повинні бути зрозумілі людині без юридичної освіти", - зазначив глава держави.

Він висловив надію, що його наступник Володимир Зеленський не стане втручатися в роботу судових інстанцій. Порошенко підкреслив, що основа судової реформи - коли ні президент, ні Рада не мають впливу на суд і призначення/звільнення суддів.

Списки суддів для призначення до Верховного суду на підписання президенту за рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів формує Вища рада правосуддя.

суд зеленський порошенко

Знак гривні
Знак гривні