З окупованого Донецька постачали в Київ наркотики (ФОТО)

Правоохоронці Київської області ліквідували законспірований наркоканал з окупованого Донбасу. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Київської області.

Фото ілюстративне

6 зловмисників з чітким розподілом ролей між собою з серпня 2018 року постачали метадон з окупованого Донецька на територію Києва й області.

За їхнім місцем проживання було виявлено та вилучено 500 грамів метадону, 400 таблеток "Димедролу" і 140 таблеток "Соната". Загальна вартість вилучених наркотичних речовин за цінами "чорного ринку" становить близько 1 млн гривень.

Щоб викрити групу наркоторговців, поліція провела 15 контрольних закупівель для документування їхньої діяльності.

Організатором угруповання виявилася 25-річна мешканка Києво-Святошинського району. Дівчина контролювала постачання і збут наркотичних засобів, а також фінансовий оборот.

Під час обшуків за її місцем проживання, поліцейські виявили і вилучили метадон, гроші, банківські картки та телефони, за допомогою яких здійснювався зв'язок з покупцями наркотиків і членами угруповання.

У квартирі 41-річного киянина, який був оптовим продавцем, було вилучено 30 розфасованих і підготовлених до продажу поліетиленових пакетиків з метадоном, 14 мобільних телефонів, 22 000 гривень, отриманих від продажу наркотиків, а також пістолет і гранату "РГО".

фото речових доказів

Жителі Києва, 35-річний чоловік і 41-річна жінка, збували наркотики за допомогою закладок. У них також вилучили фасований метадон, таблетки "Соната" та "Димедрол", мобільні телефони, сім-карти, банківські картки та гроші, отримані від продажу наркотичних засобів.

Постачальниками наркотиків виявилися жителі Донецька - 54-річна жінка і 28-річний чоловік. Зараз вирішується питання про оголошення їх у розшук і затримання.

Усіх інших учасників угруповання затримано. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. На цей момент триває слідство.

Фото речових доказів

ЛБ

донеччина київ кримінал

Знак гривні
Знак гривні