В Шереметьєво загинула 41 людина. Літак загорівся від удару об землю. Можливо, в повітрі в нього влучила блискавка (ВІДЕО)

Із 78 осіб, які перебували на борту Superjet-100, який здійснив аварійну посадку у московському аеропорту "Шереметьєво", загинула 41 людина, включно з одним членом екіпажу.

Джерело агентства повідомило, що основною причиною загибелі людей у хвостовому відсіку Superjet-100, який загорівся під час посадки в "Шереметьєво", стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

"За попередніми даними, з опитування очевидців випливає, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири почали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей з задніх рядів літака, і вони загинули у вогні", - сказав співрозмовник видання.

Водночас офіційний представник "Аерофлоту" Максим Фетисов заявив, що пасажирів аварійного Superjet евакуювали майже в 1,5 рази швидше, ніж потрібно за нормативами. "Евакуація пасажирів аварійного SSJ-100 тривала 55 секунд при нормативі в 90 секунд", - сказав Фетисов.

Пасажирський літак вилетів з Шереметьєво до Мурманська. Через деякий час він запросив аварійну посадку й повернувся, під час посадки загорівся. SSJ-100 міг сідати аварійно через попадання в нього блискавки.

Літак вилетів близько 18:00 за московським часом із Шереметьєво, зробив кілька кіл над Московською областю і різко пішов на зниження. Близько 18:40 він здійснив посадку.


авіація катастрофа росія

Знак гривні
Знак гривні