Венесуела: Гуайдо визнав поразку на шляху до зміни влади - мало підтримки військових

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо визнав поразку спроби змінити владу, і заявив про готовність поставити на голосування в парламенті пропозиції США про військове втручання, якщо такі надійдуть.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті The Washington Post, - передає ЛБ.

На його думку, поразка останньої спроби змінити владу, яка почалася 30 квітня, сталася через нестачу підтримки з боку військових.

"Може, нам досі потрібно більше солдатів і більше підтримки від представників режиму, які захотіли б нас підтримати. Думаю, прорахунок в цьому очевидний", - сказав Гуайдо.

Коли його запитали, як би він відповів на можливу пропозицію від радника американського президента Джона Болтона про втручання, Гуайдо сказав: "Дорогий друже Джоне Болтоне! Дякую за пропозицію, ми оцінимо її і, ймовірно, розглянемо в парламенті для подолання кризи. У разі необхідності, може, ми її приймемо".

"Ми розглядаємо всі варіанти. Добре, що такий важливий союзник, як США, також розглядає його. Значить, ми зможемо в разі необхідності розраховувати на співпрацю", - сказав Гуайдо.

Водночас лідер опозиції зазначив, що виступає проти "одностороннього вторгнення американських військових" - ті повинні діяти "спільно з венесуельськими силами, налаштованими проти [президента Ніколаса] Мадуро". Вдаватися в подробиці він не став, уточнює газета.

Нагадаємо, зіткнення у Венесуелі поновилися після того, як Гуайдо 30 квітня закликав прихильників до здійснення "фінальної фази" зміни влади в країні. В результаті постраждали понад 300 осіб, ще більш ніж 200 були затримані.

криза венесуела

Знак гривні
Знак гривні