Мала приватизація через ProZorro вже принесла державі перший мільярд

Продажі об'єктів малої приватизації через електронну систему ProZorro станом на травень принесли надходження до державного бюджету в розмірі 1 млрд гривень. Про це сьогодні повідомив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко на своїй сторінці в Фейсбуці.

"1 млрд гривень! Саме стільки за 9 місяців надійшло до бюджетів усіх рівнів з моменту старту малої приватизації. За цей час у системі "Prozorro.Продажі" було проведено 808 аукціонів, на яких продано 552 об'єкти державної власності", - написав Саєнко.

Продаж об'єктів нерухомого майна приніс 826 млн гривень, майнових комплексів - 103 млн, корпоративних прав - 101 млн, транспортного устаткування - 29,5 млн, промислової техніки - 10 млн.

Саєнко додав, що найдорожчий успішно проданий лот - 57 млн грн за пакет акцій "Тернопільського радіозаводу "Оріон", найдорожчий виставлений лот - 50 млн грн за приміщення у Львові на площі Ринок загальною площею 481 кв. м, а найбільше зростання ціни від виставленого об'єкта на продаж через електронну систему - 80 тис.% за господарське приміщення загальною площею 65 кв. м у Хмельницькій області.

Нагадаємо, в січні Фонд держмайна затвердив перелік об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу в 2019 році. До переліку включено 792 об'єкти, з яких 48 - пакети акцій, 92 - єдині майнові комплекси, 190 - об'єкти незавершеного будівництва, 402 - окреме майно і 59 об'єктів соціально-культурного призначення.

У 2018 році ФДМ перерахував до державного бюджету 255,77 млн гривень від приватизації державного майна.

Лівий берег

бюджет приватизація продажі

Знак гривні
Знак гривні