На вулиці Києва нарешті вийшли інспектори з паркування

Поки що лише "суворо попереджують".

На вулицях Києва у тестовому режимі почали працювати інспектори з паркування, повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Наразі завдання інспекторів обмежуються попередженням водіїв про порушення.

«Пізніше інспектори зможуть також виписувати штрафи та ініціювати евакуацію автопорушника на штрафмайданчик», – сказав Давтян.

Прес-секретарка КМДА Олеся Чемерис уточнила, що «пізніше» – це орієнтовно за місяць.

27 вересня 2018 року набув чинності новий закон про паркування. Утім, вітоді в Києві не евакуювали жодного автомобіля за порушення правил зупинки.

Перший етап реформи паркування мав початися у лютому. З початку квітня мав початися другий етап: збільшення кількості інспекторів, можливість робити фотофіксацію порушень і виписувати штрафи. У травні планували перейти до третього етапу – із залученням евакуаторів.

У цей час на Facebook-сторінці Інспекції паркування регулярно констатували, що у Києві порушуються правила паркування. Також давали такі поради: «Ви можете підійти до водія та повідомити йому про його порушення – зберігайте при цьому спокій та в жодному випадку не підвищуйте голос. Якщо порушник відмовиться переставити авто, попередьте його про те, що викличете поліцію – в деяких випадках це дійсно допомагає».

Хмарочос

транспорт київ автомобілі

Знак гривні
Знак гривні