Рубан таки виїхав з України

Раніше ця інформація поширювалася неформально. Колишній керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, якого підозрюють у підготовці теракту і який досі під слідством, але звільнений з СІЗО з процедурних причин - залишив територію України.

За даними джерел-правоохоронців, він у Варшаві.

Адвокат Рубана Валентин Рибін упевнений, що його клієнт повернеться в Україну з-за кордону до судового засідання, яке відбудеться 7 травня. Про це він розповів "Українським Новинам".

"Він має повне право виїжджати за кордон, оскільки до нього не застосовано жодного запобіжного заходу. Наскільки я знаю, у нього діти вчаться за кордоном... Я впевнений, що Володимир Рубан повернеться до засідання суду", - сказав він.

За словами захисника, в цій ситуації немає нічого дивного, оскільки Рубан мав на виїзд за кордон законні підстави.

Держприкордонслужба відмовилася повідомляти інформацію, чи виїжджав голова організації "Офіцерський корпус" за кордон.

"Ми не можемо надати таку інформацію", - повідомив "Українським Новинам" речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

За його словами, інформація про перетин кордону громадянами є персональною і закритою. Її можуть повідомити тільки родичам.

15 квітня Рубана звільнили з-під варти в залі Броварського міськрайонного суду Київської області. Це стало можливим, оскільки опівночі з 15 на 16 квітня добіг кінця термін його утримання під вартою, який не продовжили.

Адвокат Віктор Рибін тоді заявляв, що доказом того, що Рубан залишиться в Україні, стане наступне судове засідання, яке має відбутися 7 травня. Він також розповів про плани Рубана повернутися до питання обміну полоненими.

Нагадаємо, 8 березня 2018 року Володимира Рубана затримали в пункті пропуску під час виїзду з "ДНР". У меблях, які він перевозив у своєму автомобілі, знайшли велику кількість зброї. 9 березня йому оголосили про підозру в підготовці масових терактів.

За даними слідства, Рубан готував замах на президента Петра Порошенка, керівників силових структур та інших державних діячів. Зокрема, планувалося, що в урядовому кварталі обстріляють із гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації Президента і житлові будинки. Одночасно з цим мали підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв убити державних діячів і народних депутатів, присутніх на засіданні ВР.

22 березня 2018 року після зняття недоторканності в цій самій справі затримали депутата Верховної Ради Надію Савченко.

Лівий берег

рубан польща тероризм

Знак гривні
Знак гривні