Тарифи - не його прерогатива. У Зеленського відхрестилися від одної з головних передвиборних тез

У команді Володимира Зеленського, який лідирує в президентських перегонах, заявили, що питання зниження комунальних тарифів не є прерогативою президента.

Про це заявив політконсультант кандидата Дмитро Разумков в інтерв'ю "Факти ICTV". Він розповів про перші кроки Зеленського на посаді президента.

На запитання журналіста про те, чи буде Зеленський добиватися зниження комунальних тарифів, оскільки саме цього люди найбільше чекають у перші 100 днів, Разумков відповів нечітко.

"Це не зовсім прерогатива президента. Якщо ми говоримо про корупційну складову, яка часто лежить в основі тарифів, то позиція президента багато в чому може вплинути на процес. Обіцяти, що це станеться через день-два — (Зеленський. — Ред.) не може. Це процес, який буде непростим, цей процес доведеться пройти і Зеленському та його команді, і українському народу", — заявив Разумков.

Нагадаємо, що проблема високих тарифів на комуналку неодноразово піднімалася під час передвиборної кампанії Зеленського. Він критикував чинну владу через начебто завищені тарифи.

Пізніше представник команди Зеленського Олександр Данилюк в коментарі УП заявив, що на посту глави держави політик буде піднімати питання обґрунтованості ціни на газ перед урядом.

"Ви знаєте, що сфера тарифів не знаходиться у сфері компетенції президента. Але ми вже проаналізували ситуацію, ми бачимо, що ринкова ціна на газ зменшилася, істотно зменшилася в порівнянні з зимовим періодом. Якщо ми говоримо про ринкову ціну, то очікування такі, що це повинно відбитися на ринку України", - сказав Данилюк.

За його словами, після вступу на посаду Зеленський запитає про обгрунтованість цін на газ у Кабінету міністрів.

"Що ми зараз бачимо – те, що газ для населення коштує дорожче, ніж для бізнесу. Тобто, звичайно, коли президент вступить на свою посаду, він буде піднімати це питання досить принципово перед урядом. Так, це відповідальність уряду, але буде дуже цікаво подивитися, яка буде аргументація уряду за ринковими умовами", – сказав Данилюк.

Оглядач

жкг вибори-19 говорильня зеленський

Знак гривні
Знак гривні