ГПУ через справу Курченка викликала для вручення підозр Гонтарєву, Ложкіна й Філатова

Генеральна прокуратура України викликає на допит і для вручення підозр колишнього голову Адміністрації Президента Бориса Ложкіна, заступника голови Адміністрації Олексія Філатова і екс-голову Нацбанку Валерію Гонтареву. Про це повідомила прес-служба відомства, - передає ЛБ.

Чиновників викликали у зв'язку з розслідуванням злочинів бізнесмена Сергія Курченка. Також на допит викликають керуючого директора ICU Костянтина Стеценка і колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського.

"ГПУ викликає вищевказаних осіб також для вручення підозри", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці березня Генеральна прокуратура спростовувала інформацію про повідомлення підозр колишньому голові Адміністрації Президента Борису Ложкіну, заступнику голови Адміністрації Олексію Філатову і екс-голові Нацбанку Валерії Гонтаревій у причетності до злочинів бізнесмена Сергія Курченка.

Раніше генпрокурор повідомив, що ГПУ завершила розслідування справи Курченка. "Молодоолігарху"-втікачу закидають розкрадання 18,1 млрд гривень.

Під час розслідування справи Курченка були встановлені десятки осіб, які брали участь у роботі його злочинного угруповання.

На сьогодні підозру оголосили 98 особам, у тому числі 12 вищим посадовим особам центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 керівникам обласних державних адміністрацій, 14 співробітникам керівного складу державних підприємств.

42 людини вже пішли під суд, ухвалено 27 обвинувальних вироків.

гонарєва філатов прокуратура Курченко

Знак гривні
Знак гривні