Зеленському вручили протокол за незаконну демонстрацію заповненого бюлетеня (ФОТО)

Правоохоронці вручили кандидату на пост президента України Володимиру Зеленському протокол про адміністративне порушення за те, що він показав заповнений виборчий бюлетень.

Зазначимо, що на відео, опублікованому на каналі "ЗеПрезидент!" в YouTube? видно (46:28), як поліцейський представляється Зеленському та каже, що має відреагувати на всі порушення виборчого законодавства, в тому числі й на порушення кандидатів у президенти. Так, правоохоронець запитав Зеленського, чому він продемонстрував свій бюлетень.

Як повідомлялося раніше, після голосування Зеленський на виборчій дільниці продемонстрував заповнений бюлетень, у якому позначка стоїть навпроти його прізвища. Потім спішно заховав зі словами "я не показав, ви не бачили".

Відповідно до ст.7 закону "Про вибори президента України" голосування на виборах президента є таємним.

Згідно з законом, фотографування, відеофіксація будь-яким способом результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення в приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування.

За матеріалами Цензора та Української Правди

вибори-19 зеленський

Знак гривні
Знак гривні