Як Захід допоміг Зеленському наблизитися до президентства - Atlantic Council

Захід сам допоміг коміку, якого підтримують олігархи, наблизитися до посади головнокомандувача країни, що воює з Кремлем, - пише аналітичний центр Atlantic Council.

Наприклад, "ефект бомби" справило дослідження Bihus.info про "друзів президента", які в 2014 році контрабандою ввозили російські запчастини для військової техніки.

При цьому не було надано доказів з'язків із контрабандою ані Президента, ані Гладковського-старшого.

Atlantic Council нагадує, що журналіст Бігус працює на західні гранти.

При цьому через кілька днів після розслідування канал Коломойського на дві години запросив Бігуса на ток-шоу, "присвячене паплюженню Порошенка" (bashing Poroshenko).

Аналітик також нагадує історію з націоналізацією "Приватбанку", за допомогою якого Коломойський витягав гроші з українців, а зрештою і з держбюджету.

За даними Atlantic Council, програма журналіста Бігуса отримала 150 тисяч доларів американських грантів між 2016 та 2018 роками. "...це частина програм, які непропорційно сильно впливають на громадську думку", - пише видання.

Роль Бігуса в "навряд чи неупередженому [інформаційному] марафоні Коломойського" показала, як проекти з добрими намірами зрештою посилюють меседжі Кремля та допомагають опозиційним олігархам, які досі володіють найпотужнішими телеканалами.

"Хоча Порошенко заслуговує на звинувачення щодо багатьох поразок і помилок - він заслуговує й на похвалу за найбільш компетентний і реформістський уряд в історії незалежної України. Звісно, планка низька - однак усе ж реальні досягнення і близько не отримали такої уваги, як корупція".

"Звісно, реформи банківської реформи нудні й технічні", - іронізує західний оглядач. - "Але навіть отримання безвізу не допомогло покращити похмурий настрій українців".

Повністю англійською

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

коломойський сша бігус вибори-19 зеленський

Знак гривні
Знак гривні