Зброя, Бандера, вКонтакте, open space і розпуск Ради. Що сказав Зеленський у тенісному інтерв'ю (ВІДЕО)

Кандидат у Президенти Володимир Зеленський, програвши в настільний теніс журналісту РБК-Україна, виконав умову парі й нарешті дав більш-менш розлоге інтерв'ю про свої позиції.

Розпуск Ради - якщо встигне за законом

"З перевиборами, ви ж розумієте, що є певні законодавчі терміни, ви прекрасно в цьому орієнтуєтеся. Я боюся, що я не встигну. Я ламати закон не буду, не буду порушувати закон. Якщо ми встигнемо у термін за шість місяців до наступних виборів, коли ми маємо право розпустити парламент... Будемо думати, так. Але ви ж розумієте, що нам це вигідно… Тому, з приводу розпуску - будемо робити згідно із законом. Іноді закон взагалі допомагає приймати рішення", - заявив Зеленський, коментуючи питання дострокових парламентських виборів.

Ніякої легалізації зброї - але легалайз медичної марихуани

"Я проти легалізації зброї. Не можна на це відповісти коротко, поясню чому. Легалізація зброї сьогодні в Україні, в країні, де йде війна, це неправильно, тому що ми прекрасно з вами знаємо, скільки зброї... Я проти легалізації зброї", - заявив він.

"Медична марихуана, я вважаю, що це нормально, в крапельках вона продається. Я, до речі, консультувався з цього приводу з Євгеном Олеговичем Комаровським. За легалайз крапельок - так", - додав Зеленський.

Бандера не для всіх

"Загалом я нормально ставлюся до декомунізації. Суспільство обрало, і - нормально. Є беззаперечні герої. Степан Бандера - герой для якогось відсотка українців, і це нормально і класно. Це один з тих людей, які захищали свободу України. Але я вважаю, що, коли ми таку кількість вулиць, мостів називаємо одним і тим же ім'ям - це не зовсім правильно", - вважає Зеленський.

"До речі, справа не у Степані Бандері. Я можу те ж саме сказати і про Тараса Григоровича Шевченка. Я дуже поважаю його приголомшливу творчість. Але ми ж з вами маємо пам'ятати про героїв сьогоднішніх, про героїв мистецтва, про героїв літератури, просто про героїв України. Чому ми їхніми іменами не називаємо - героїв, які сьогодні об'єднують Україну? Таке напруження в суспільстві, що потрібно робити все можливе, щоб об'єднувати Україну. Якось мене запитали, чого ім'ям Андрія Шевченка не назвали якусь вулицю? Для мене він герой, я справді так вважаю", - запевнив кандидат у президенти.

Російські соцмережі - як парковки

"Чого ми домоглися? Наші почали обходити заборону. Ви це прекрасно знаєте. Українці обходять. Я цим не користуюсь. Чесно кажучи, і до цього не користувався. Моя думка: ця ситуація – я її називаю "парковки в Києві". У мене колись забирали машину, а зараз штрафують. Не там припаркувався, наприклад, - оштрафували. Ти мені дай парковку, а потім жорстко карай мене, коли я не виконую закон. Точно така історія і тут. Ти дай людям платформу – ось де українці, де ми спілкуємося, де у нас однаковий світогляд – і "хлопни" ті", - відповів Зеленський на запитання про майбутнє російських соцмереж у разі його перемоги.

"Ви знаєте, значить чогось недостатньо людям, раз вони обходять. А якщо на тих же "Однокласниках" і так далі люди займаються політикою, займаються якоюсь агресією, якщо там є свої боти, які інформаційно впливають на українців, антиукраїнські в них гасла, тоді це вже, хлопці, кримінал, це інша справа. У чому взагалі наша історія, в чому наша проблема? Ми нічого не доводили суспільству. Нічого. Ми не пояснюємо, чому це погано. Поясни і скажи людям: "Люди, от ви вважаєте, що це має працювати після того, що там надруковано, і після інформаційної політики, яку вони введуть? Це має працювати?". Все суспільство скаже: "Дякую, що ти мене запитав". І мало того, що погодяться із закриттям, ніхто не буде знаходити обхідні шляхи. Але спочатку потрібно в будь-якому рішенні згуртувати суспільство, пояснити why, запропонувати модель, а потім закривати, тільки так. Але це моя особиста думка", - резюмував Зеленський.

Open space замість Банкової

"Я сказав своїм хлопцям - шукаєте якийсь ореn space, якийсь unit цікавий... Так, я хочу. А її (будівлю Адміністрації президента. - Ред.), якщо дозволить суспільство, віддав би якійсь... Не знаю... Не знаю...", - заявив Зеленський.

"Що я зможу зробити в рамках своїх повноважень, суспільство це побачить. Я думаю, воно має оцінити. У нас є можливість розібратися з Адміністрацією президента, як мінімум. Чим там взагалі люди займаються зараз? Чому їх так багато? Куди йдуть такі гроші? Звідки такі бюджетні витрати на Адміністрацію?" - зазначив кандидат у президенти.

На запитання, чи з'їде Зеленський з Банкової, він заявив, що "дуже хоче".

вибори-19 зеленський

Знак гривні
Знак гривні