Uber запускає в Києві власні маршрутки

Попередня назва - Uber Shuttle, цей сервіс буде чимось середнім між маршрутним таксі та каршерінгом (спільним користуванням авто).

Компанія Uber оголосила про запуск у травні нового сервісу Uber Shuttle. Це сервіс із бронювання місця в мікроавтобусі, який курсуватиме за обраними маршрутами. Сервіс працюватиме у межах Києва, - передає Хмарочос.

«За кілька тижнів ви зможете замовити місце в чистому, зручному Uber Shuttle високої якості та за доступною ціною, тож більше не доведеться стояти в чергах або пропускати свій транспорт через те, що він переповнений», – повідомляє прес-служба компанії.

Інформація про маршрути і тарифи стане доступною у день запуску Uber Shuttle. Поки Uber запустила в офіційному блозі опитування, щоб краще зрозуміти потреби користувачів.

Попередньо, сервіс буде чимось середнім між маршрутним таксі та каршерінгом і діятиме наступним чином. Пасажири бронюватимуть місце в «маршрутці» через додаток Uber, вказуючи місце відправлення і призначення. Програма за кілька хвилин знаходитиме пасажирів, яким потрібно їхати у тому ж напрямку, і повідомлятиме вартість поїздки.

Мікроавтобус чекатиме на пасажира на зупинці потягом кількох хвилин. Зупинки, на яких водій підбиратиме і висаджуватиме пасажира, може бути розташовано на відстані від пункту призначення, тому додаток показуватиме піший маршрут: як пройти від або до зупинки.

Подібний сервіс Uber Bus наразі працює у Каїрі та мексиканському місті Монтеррей.

Цьогоріч Uber запустила також сервіси доставки їжі Uber Eats та опцію виклику електромобіля Uber Green. Компанія зайшла на український ринок у 2016 році й наразі працює у Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці.

Системи, схожі на маршрутки, діють не лише у країнах Азії та Африки, в яких відчувається криза громадського транспорту, але й у містах Європи. Наприклад, кілька компаній оперують у Великій Британії.

Нова транспортна програма Берліна передбачає можливий запуск муніципальних маршруткок – мікроавтобусів, які зупинятимуться на вимогу. У Фінляндії запустили безпілотні мікроавтобуси, які курсуватимуть у малонаселених пунктах.

транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні