Канал Коломойського вимагає мільйон у Порошенка - за те, що Порошенко назвав канал обслуговувачем інтересів Коломойського

Телерадіокомпанія "Студія 1+1" подала позовну заяву у Печерський райсуд Києва до президента Петра Порошенка і Видавничого дому "Медіа-ДК" (видання "Новое время").

Зокрема, у своєму позові медіагрупа просить суд визнати недостовірними та такими, що порушують ділову репутацію, низку інформаційних повідомлень, які Порошенко поширив на своїй сторінці у Facebook, а також озвучив "на зібранні громадян", а Видавничий дім "Медіа-ДК" поширив на сайті "Новое время", - передає УП.

"1+1" вимагає забезпечити спростування цих заяв протягом 7 днів від дня набрання судовим рішенням законної сили, а також стягнути з Порошенка відшкодування моральної шкоди у розмірі 1 мільйон гривень.


Порошенко подав до суду на канал Коломойського за систематичні фейки

На переконання медіагрупи, ця інформація "створює в українців хибне уявлення, що інформаційна діяльність телеканалу носить негативний, необ’єктивний та упереджений характер і, ймовірно, пов’язана з порушеннями закону, оскільки на медіа, зі слів президента, чинить вплив і тиск власник телеканалу (Ігор Коломойський), який, "оголосив війну державі", тобто шкодить всім громадянам України".

Йдеться про такі висловлювання президента України:

- "Що б про мене не говорили залякані Коломойським працівники "1+1" – нічого спільного з правдою це не має";

- "Головним інструментом поширення неправди протягом останніх місяців, як не прикро, став "1+1". Цей телеканал перетворився на покірного виконавця політичних замовлень свого власника";

- "І це стало причиною інформаційної війни, яку власник "плюсів" розв'язав проти держави. Не стидаються уже цілими шматками дублювати фейки з російських каналів – просто переписуючи і ретранслюючи, хіба що єдине, що вони роблять – перекладають українською. І що б про мене не говорили залякані Коломойським працівники цього каналу, знайте – нічого спільного з правдою і нічого спільного навіть з подібного до чесної журналістики це не має";

- "І нічого спільного з журналістикою діяльність цього каналу зараз точно не має".

Фейк каналу Коломойського про "вбивство брата Порошенком" підхопили російські ЗМІ. Передбачувано, й деякі українські

"Хочемо зазначити, що поширена інформація не відповідає дійсності", - наголосили в медіагрупі.

"Під час виборчих кампаній телеканал не віддає переваги жодній політичній силі, дотримуючись принципу рівних можливостей та паритетності", - заявили в каналі.


Канал Коломойського не бачить проблем у показі програм Зеленського в "день тиші" напередодні виборів

Нагадали президенту і його несподівану появу в ефірі програми "Право на владу" 11 квітня.

суд змі коломойський порошенко

Знак гривні
Знак гривні