Що Le Monde написав про Порошенка та Зеленського в Парижі

Пообіді п’ятницю 12 квітня бурхлива українська виборча компанія оселилася у Парижі, де два кандидати другого туру президентської компанії були по черзі прийняті Емануелем Макроном у Єлисейському палаці, - пише французька Le Monde.

Молодий і недосвідчений комедіант Володимир Зеленський, який отримав більше голосів (30,24 %), «розпочав бал» о 15 годині, а слідом за ним прибув його суперник, Петро Порошенко (15,95 %).

За нашою інформацією, команда Зеленського сама проявила ініціативу, запропонувавши зустріч французькій стороні.

Для молодого кандидата, який бачить себе «українським Макроном», зацікавлення очевидне: показати свою близкість з популярним в Україні керівником, підтвердити свій міжнародний статус, і після того, як його карикатурно зобразили як істоту, маніпульовану росіянами, нагадати про свою лояльність Заходу.

Єлисейський палац спершу не хотів відповідати на пропозицію: ізраїльський кандидат на парламентських виборах Яір Лапід, звісно, був прийнятий у Єлисейському палаці за кілька днів до виборів в Ізраїлі, наприклад, але такі випадки трапляються рідко, і прохання є незвичним.

Коли Порошенко, у свою чергу, попросив про зустріч, Єлисейський палац погодився, але додав до свого розкладу зустріч з паном Зеленським, щоб не здавалося, що він підтримує один з таборів.

На думку Франції, команда Володимира Зеленського обрала саме Париж, бо вважає, що Берлін підтримує кандидатуру Порошенка.

вибори-19 франція зеленський порошенко

Знак гривні
Знак гривні