Росія зірвала переговори по Донбасу в Мінську, - Геращенко

Російська сторона в Мінську під час переговорів Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі зірвала засідання гуманітарної та економічної підгруп. Про це написала в Facebook представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що представники РФ відмовляються від роботи в тристоронньому форматі ОБСЄ, шантажують Україну вимогою "прямого діалогу з ОРДЛО", і чекають результатів виборів в Україні.

"РФ вкотре відмовилася обговорювати питання звільнення заручників і політв'язнів до виборів", - йдеться в повідомленні.

У той же час, у Twitter Міністерства закордонних справ Білорусі повідомляється, що переговори тривають, - передає РБК-Україна.

"В Мінську відбувається зустріч робочих підгруп Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, останні перговори в Мінську щодо ситуації на сході України відбувалися 27 березня. В той день Росія категорично відмовилася обговорювати питання обміну засуджених росіян на українських політв'язнів Кремля. Російська сторона не бажає обговорювати обмін заручниками як у форматі 25/25, так і у вузькому форматі.

Також повідомлялося, що в тристоронній контактній групі щодо ситуації на Донбасі занепокоєні зростанням кількості порушень режиму припинення вогню в зоні конфлікту на сході країни.

Знак гривні
Знак гривні