Смартфони офіційно дозволили використовувати як касові апарати

Державна фіскальна служба включила до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій (РРО) вісім програмних та програмно-технічних комплексів, з яких деякі дозволяють здійснювати розрахункові операції за допомогою персональних комп’ютерів, планшетів і смартфонів.

Про це повідомляє у середу, 10 квітня, прес-служба ДФС, - передає Новинарня.

“Державною фіскальною служби України включено до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій 8 новітніх моделей програмних/програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, які беруть участь в експериментальному проекті”, – йдеться у повідомленні.

До переліку увійшли моделі 7 вітчизняних компаній та система “E-Receipt (e-Чек) електронний чек”, яку розробила Державна фіскальна служба. Ця безкоштовна для користувачів система може застосовуватися для реєстрації розрахункових операцій. Функціональні компоненти системи E-Receipt дозволяють продавцю застосовувати персональні комп’ютери, планшети, смартфони для реєстрації розрахункових операцій та передавати звітну інформацію (чеки, z-звіти) до ДФС. E-Receipt може інтегруватися з іншими системами ДФС та бухгалтерськими програмами користувача.

Всі 8 моделей програмних/програмно-технічних комплексів застосовуватимуть учасники експериментального проекту з впровадження інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі (зокрема інтернет-торгівлі), громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати з продажу товарів (послуг), надання послуг з приймання готівки для подальшого переказу, з перевезення пасажирів тощо. Ці моделі пропонуються до експлуатації у тестовому режимі усім суб’єктам господарювання, які виявили зацікавленість щодо участі в експериментальному проекті.

Триватиме експериментальний проект до 31 грудня 2019 року. За його результатами Міністерство фінансів ухвалить рішення щодо новітніх моделей: чи підлягатимуть вони зняттю з реєстрації, чи будуть рекомендовані до промислової експлуатації.

Як повідомлялося, 13 червня 2018 року уряд ухвалив постанову №472 “Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій”. Вона дозволяє здійснювати нові підходи у сфері застосування РРО шляхом впровадження альтернативних технологій, які, зокрема, використовують як розрахункові реєстратори електронні пристрої широкого вжитку (смартфони, планшети).

технології реформи бізнес

Знак гривні
Знак гривні