Кличко-спортсмен кличе Порошенка та Зеленського на справжню здачу аналізів

Міжнародні антидопінгові експерти вже тут.

Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти Володимиру Зеленському та Петру Порошенку в середу по-справжньому здати аналізи фахівцям антидопінгової організації VADA.

"Я закликаю кандидатів у президенти України сьогодні прийти в НСК "Олімпійський" між 15-ю і 18-ю годинами і повторно здати аналізи компетентній організації та лабораторії", - сказав Кличко на брифінгу в середу на "Олімпійському".

Він пояснив, що здача аналізів, яку проводили кандидати 5 квітня, не вселяє довіри.

"Коли кожен із кандидатів вибрав свою лабораторію і через пару годин оголосив про те, що "ми чисті, тести були зроблені і все добре". Це розсмішило не на жарт і стало навіть якось сумно. Зробити професійне компетентне тестування за пару годин нереально. І це привернуло мою увагу", - сказав Кличко.

Тому, сказав боксер, він звернувся до організації VADA, що працює з Всесвітнім антидопінговим агентством.

"Обидві організації користуються однією лабораторією і одними фахівцями. Якщо в когось є питання, що одна організація непрофесійна і не має нічого спільного з іншою, то це помилка. Лабораторія і фахівці ті самі", - пояснив Кличко.

Він пообіцяв, що це тестування буде справжнім, а не постановочним.

Нагадаємо, 5 квітня Порошенко здав аналізи на території НСК "Олімпійський" чотирьом медичним установам, а Зеленський - у приватній лабораторії, яка належить його прихильникові.

При цьому Порошенко заявив про готовність пройти тестування і в VADA, а команда Зеленського заявила, що їхній кандидат більше аналізів здавати не буде.

Перевірка кандидатів у президенти на наркотики і алкоголь спочатку була ідеєю самого Зеленського.

Лівий берег

порошенко вибори-19 зеленський медицина дебатл кличко

Знак гривні
Знак гривні