За інформаційну та мовну політику у Зеленського відповідатиме людина, що працювала на Курченка (ФОТО)

Команда кандидата в президенти Володимира Зеленського назвала нових експертів, серед яких екс-перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер - транспорт і інфраструктура, і екс-перший заступник голови Національної телерадіокомпанії Олександр Харебін — інформаційна і мовна політика, загальнополітичні питання.

Харебін увійшов до наглядової ради медіахолдингу UMH Group після того, як його купив Курченко. "У зв'язку із зміною власника", — так і йшлося про призначення в прес-релізі компанії.

"Коли росіяни хочуть розколоти українське суспільство, вони говорять про мову і віру. Те саме робить українська влада. Вона ділить по мові і вірі. Вона створює аналог РФ в мініатюрі. Вони хочуть зробити державну церкву, державну мову. Ми відтворюємо державу 18-20 сторіччя. А держава 21 століття — це не про мову, віру, церкву, а про науку, освіту, техноголії, штучний інтелект", — цитує старе інтерв'ю Харебіна журналістка Мар'яна Пєцух.

У розширеному списку, переданому ЗМІ у вівторок для подачі запитів, також почесний президент і керівник практики банківського та фінансового права юркомпанії Jurimex Данило Гетьманцев — оподаткування, публічні фінанси, банківське право і глава ГО "Всеукраїнська організація "Зелений фонд" Олег Бондаренко — екологія, правові питання.

Крім того, серед нових імен в цьому переліку — завідувач кафедри права Київського національного лінгвістичного університету Олександр Мережко — E-government і народовладдя, засновник школи мерів і екс-претендент на пост мера Хмельницького Руслан Рохов — місцевий і регіональний розвиток, юрист Hillmont Partners Вадим Галайчук.

У список радників, як і раніше, включені троє: колишні міністри — фінансів Олександр Данилюк і економрозвитку та торгівлі Айварас Абромавічус, а також екс-заступник міністра юстиції Руслан Рябошапка.

Безпосередньо представниками команди "Зе!" названі спікер Дмитро Разумков (вихованець молодіжного крила "Партії Регіонів" - ред.), глава передвиборчого штабу Іван Баканов, ідеолог партії "Слуга народу" Руслан Стефанчук, координатор Олександр Корнієнко, координатор Діджитал напрямки Михайло Федоров і Святослав Юраш.

мова маразм вибори-19 зеленський

Знак гривні
Знак гривні