Зеленський розповів, чи готовий до переговорів із Путіним і чим готовий жертвувати

Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що готовий до перемовин з президентом РФ Володимиром Путіним і відповів, чим готовий пожертвувати.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Україна", яке у запису вийшло в ефір ввечері 7 квітня, - передає Українська правда.

За словами Зеленського, з Росією "однозначно треба говорити".

"Війна з Росією. Тому з РФ треба говорити. Мають бути переговори і дипломатичний формат перемовин з РФ у присутності представників Заходу", - зазначив Зеленський.

На питання, чи готовий він до перемовин з Путіним, Зеленський без сумніву заявив "Так".

"Жертвувати територіями і людьми ми не будемо ніколи. Цілісність України має бути константою (математичний термін, величина, значення якої не змінюється - ред.)", - додав він на питання, чим готовий пожертвувати.

Зеленський заявив, що у Європі багато хто хоче допомагати Україні.

"Усі розуміють, що зараз головна задача - не просто зупинити війну, а зробити перші кроки - припинити стрілянину. Для цього є Мінські угоди, треба продовжувати мінський процес. Але усі згодні - цей мінський формат треба реформувати", - заявив Зеленський.

На вирішення питання щодо припинення вогню "ми не можемо дозволити собі якийсь довгий процес", додав він.

За його словами, також має бути розпочато "інформаційну війну, в якій ми маємо бути переможцями".

"Маємо достукатися до кожного українця, що живе на окупованих територіях, не просто їм щось пообіцяти, а відновити стосунки. ...Почати платити пенсії людям, які живуть там (на окупованих територіях - ред.), говорити їм, що вам запудрили мізки, що ми вас чекаємо, любимо, усіх переможемо, скоро стрілянина закінчиться, ви повернетеся у склад України, усі окуповані території", - зазначив кандидат.

вибори-19 путін зеленський

Знак гривні
Знак гривні