Деталі не погодили. У команді Зеленського знову невпевнено заговорили щодо дебатів

"Вчора був тільки виклик. Сьогодні ми отримали реакцію, значить, деталі якраз тільки зараз будуть узгоджуватися", - зазначили у прес-службі.

Команда кандидата на посаду Президента Володимира Зеленського поки не погодила деталі проведення дебатів на НСК "Олімпійський" перед другим туром президентських виборів.

Водночас там підкреслили, що є попередні плани і технічні домовленості.

Також у прес-службі запевнили, що знають про постанову Центральної виборчої комісії №472, яка встановлює порядок проведення Національною суспільною телерадіокомпанією України передвиборчих теледебатів, що, відповідно, мають проходити в студії (кімнаті) НСТУ.

Як зазначили в прес-службі Зеленського, після отримання відповіді Петра Порошенка у штабі формулюють офіційну позицію щодо бачення проведення дебатів.

Як повідомлялося, у відеозверненні до Порошенка Зеленський висунув вимогу звернутися до 1/3 громадян України і публічно сказати, що дебати відбудуться не з "маріонеткою Кремля або Коломойського, не з "ватником", не з малоросом, не з бидлом і не з клоуном, а з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським".

Як повідомлялося, Порошенко прийняв виклик Зеленського на дебати на "Олімпійському", але підкреслив, що дебати - це не шоу, яке відбувається на стадіоні. Він також зазначив, що правила дебатів прописані в Законі "Про вибори Президента" і можуть здійснюватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей.

Як встановлює стаття 62 Закону "Про вибори Президента", теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин. Теледебати транслюються на Першому національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України, а також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення. Кандидати на посаду Президента України беруть участь у теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів на посаду Президента України взяти участь у теледебатах або неможливості його участі в них, виділений для теледебатів час надається іншому кандидату на посаду Президента України для проведення передвиборної агітації.

В афіші заходів на НСК "Олімпійський"на 19 квітня анонсовано проведення Київського міжнародного книжкового ярмарку "Медвін. Книжковий світ".

Цензор

вибори-19 курйоз зеленський порошенко

Знак гривні
Знак гривні