Як Порошенко, так і Зеленський мають добрі шанси на перемогу, - Гербст

Петро Порошенко та Володимир Зеленський, які, за попередніми результатами, проходять до другого туру виборів, мають хороші шанси на перемогу попри суттєвий розрив між ними в першому турі.

Таку експертну оцінку дав колишній посол США в Україні, нині директор Євразійського центру імені Діну Патрічіу "Атлантичної ради" Джон Гербст.

"Я вважаю, що вони обидва мають гарні шанси на перемогу. Я не думаю, що в другому турі це (співвідношення рейтингів кандидатів. - Ред.) буде подібним до показників першого туру", - зазначив колишній високопоставлений дипломат.

Він також прокоментував бачення, на чому кожен з кандидатів може сфокусувати свої зусилля для того, щоб підвищити свої шанси в другому турі.

"Вони можуть зосередитися на власних сильних сторонах, а також на слабкості своїх опонентів. Отже, головною темою для Зеленського стане боротьба з корупцією (нинішньої влади. - Ред.), а основне питання для Порошенка - національна безпека (як її бачить опонент. - Ред.)", - зазначив Гербст.

Експерт також припустив, що в разі перемоги Порошенка, той зуміє вибудувати власну політику залежно від результатів парламентських виборів і нової політичної конфігурації інших органів державної влади. Тим часом, якщо перемогу здобуде Зеленський, Кремль "випробовуватиме" його провокаціями. Водночас, якщо підтвердиться тісний взаємозв'язок Зеленського з відомим українським олігархом Ігорем Коломойським, це значно послабить його президентські амбіції та можливості на посаді.

Нагадаємо, раніше Порошенко і Зеленський обмінялися "люб'язностями". Зокрема, Порошенко назвав Зеленського "маріонеткою Коломойського". Після цього Зеленський попросив чинного Президента уточнити, чи є він маріонеткою колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

вибори-19 опініон зеленський порошенко

Знак гривні
Знак гривні