Гроші Зеленському давали люди, пов'язані з Фуксом і главою адміністрації Януковича

У списку осіб, які перерахували гроші на президентську кампанію Володимира Зеленського, є люди, пов'язані з бізнесменом Павлом Фуксом і екс-заступником глави Адміністрації Президента Віктора Януковича Андрієм Портновим.

Про це свідчить проміжний звіт про фінансування кампанії Зеленського, оприлюднений на сайті НАЗК, - передає Цензор.

Гроші перерахували, серед іншого, дружина Зеленського (1,5 мільйона), брати Шефіри (кожен по 1,5 мільйона), їхні родички Олена і Лариса Шефір відправили по мільйону кожна. 300 тисяч перерахував актор "Кварталу" Юрій Корявченков.

Також 1,8 мільйона перерахував Євген Ярмилко, партнер Шефіра по компанії "ІНВЕСТ АНІМА".

Ще 1,5 мільйона перерахував Віктор Куртєв, керівник керуючої компанії "Метрополія", який був на одній із зустрічей із Зеленським як експерт з енергетики.

1,3 мільйона перерахував член наглядової ради банку "Глобус" Василь Бортник. В цьому ж банку відкритий кандидатський рахунок Зеленського.

53 тисячі на кампанію пожертвував колишній член НАЗК Руслан Рябошапка, а політконсультант Зеленського Дмитро Разумков перерахував до фонду свого кандидата 98 тисяч.

400 тисяч відправила Валентина Стародубцева - бухгалтер адвокатського об'єднання "Пукшин і партнери", де старшим партнером працює Андрій Богдан. Саме його називають поза очі тіньовим керівником штабу Зеленського. Хоча офіційний глава штабу Іван Баканов запевняє, що Богдан їм допомагає тільки як юрист.

Крім цього, журналіст Юрій Ніколов зазначив, що серед донаторів Зеленського багато людей, у минулому пов'язаних з Андрієм Портновим.

Серед них Володимир Макар, адвокат і колишній помічник Портнова в Раді, коли він був депутатом БЮТ. Він пожертвував на кампанію Зеленського 148 тисяч.

100 тисяч перерахувала Ганна Косінова, адвокат АТ "Колегія правозахисників", яке очолює дружній до Портнова Іван Гранцев. Ще 127 тисяч відправила її колега по фірмі Оксана Мангул, адвокат юркомпанії "Корпоративні технології", якою також керує Гранцев.

Також гроші на кампанію Зеленського передавали Ірина Спрінська, адвокат, раніше була помічницею нардепа від БЮТ Володимира Пилипенка, який входив до групи "молодих юристів" Портнова, Костянтин Гранич (теж був помічником Пилипенка) і Карина Мікітян (була помічницею Портнова і Пилипенка).

100 тисяч пожертвував Юрій Веничук, керівник "Центру фінансового лізінгу", за позовом якого минулого року заарештували рахунки "Укргазвидобування".

Веничука журналісти пов'язували з оточенням Сергія Льовочкіна та Андрія Портнова. А ось офшорна частина його фірми пов'язана вже з бізнесменом Павлом Фуксом.

Також 125 тисяч на кампанію Зеленського перерахував Ігор Мендограло. Він підписант у компанії "Австро-Угорська лізингова компанія", яка володіє боргами на вагони київського метрополітену. І його також пов'язують з Павлом Фуксом.

Але гроші Мендогралу штаб Зеленського повернув.

Як відомо, раніше глава штабу Зеленського Іван Баканов в інтерв'ю заявив, що Фукс не фінансує їхню виборчу кампанію.

вибори-19 зеленський

Знак гривні
Знак гривні