Заступник голови Херсонської ОДА Рищук просив Левіна якось покарати Гандзюк, - Слідство.інфо (ВІДЕО)

Заступник голови Херсонської ОДА Євген Рищук звертався до підозрюваного в убивстві Катерини Гандзюк Олексія Левіна з проханням "якось покарати" активістку, й обіцяв заплатити за це.

Про це йдеться у відео, яке опублікувало "Слідство.Інфо", - передає Цензор:

"До мене якось звернувся Рищук, це власник кінного клубу. Це було в кінному клубі, я там відпочивав. Він приїхав і каже:"У мене є до тебе делікатна справа. Є така Катерина Гандзюк, треба її якось покарати - облити фекаліями, чи що. Я готовий за це добре заплатити". Я сказав, що цією темою не займаюся і запитав, який його інтерес. Він каже:"Мені треба розвиватися, вона мені заважає, всюди суне свого носа", - розповідає Олексій Левін співрозмовнику на відео.

Під час розмови Олексій Левін запевняє, що про кислоту не йшлося. Також він сказав, що не думає, що Рищук причетний до нападу з кислотою, але в тому, що Гандзюк заважала Рищуку, впевнений на сто відсотків.

У свою чергу Євген Рищук в розмові зі Слідство.Інфо спростував сам факт знайомства з Олексієм Левіним (Москаленком). Він запевняє, що такої зустрічі не було.

Водночас кінний клуб, про який згадує Левін, це, ймовірно, клуб "Гран Прі", розташований в Олешківському районі поблизу Херсона. Ним дійсно володіє Євген Рищук.

Олексій Левін фігурує в справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк як підозрюваний. Однак ще в серпні він покинув Україну і перебуває за кордоном. За версією офіційного слідства, Олексій Левін пов'язує виконавців нападу на Гандзюк з імовірним замовником Владиславом Мангером. Сьогодні слідчі все ще не допитали Левіна. Інтерв'ю з Олексієм Левіним опубліковано в фільмі "Гандзюк: системне вбивство", спецпоказ якого відбувся в Києві 25 березня.

Раніше журналісти опублікували документи правоохоронних органів, які доводять, що заступник голови Херсонської ОДА Євген Рищук також міг бути причетний до незаконних підпалів 600 гектарів лісу, про які писала Гандзюк. Однак підозру йому так і не оголосили.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на в.о. керуючого справами виконавчого комітету, радницю херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку й облили сірчаною кислотою.

Як повідомили у поліції, нападом на Гандзюк керував ветеран АТО, який використовував своїх товаришів по службі.

4 листопада потерпіла померла в лікарні.

Генпрокурор Юрій Луценко 4 грудня заявив, що у справі про вбивство Катерини Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін. Луценко зазначив, що Левін, за версією слідства, є ключовою фігурою в скоєнні злочину. Що стосується замовника вбивства, генпрокурор повідомив, що версій у слідства багато, і більшість із них зводиться до конкретних осіб, однак назвати прізвища він пообіцяв лише тоді, коли буде підготовлено й оголошено підозру.

11 лютого 2019 року главі Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

скандал гандзюк кримінал херсонщина рищук

Знак гривні
Знак гривні