Окупаційна влада Криму знову проводить обшуки й затримання татар

Окупанти проводять обшуки у 25 кримських татар в окупованому Криму в рамках кримінальних справ проти кількох жителів Криму, підозрюваних в участі в діяльності забороненої в Росії релігійної організації "Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє Кримська солідарність, передає Цензор.

"Стало відомо про те, що в Сімферопольському районі в с. Строганівка, в с. Кам'янка відбуваються обшуки в будинках кримських татар.

"Відбувається обшук у будинку Ізета Абдуллаєва в селі Володимирівка Білогірського району. Сусіди повідомили, що до будинку Ізета Абдуллаєва прийшли о 6 ранку невідомі люди в масках. У будинку перебувають дружина Ізета Абдуллаєва - Гузель, дворічна дитина, як відомо, дружина при надії. За словами Каралієва Сетосмана стало відомо, що в будинок не впустили адвоката", - додали пізніше активісти.

"Базарова Фархада та Іззетова Ризу відвезли до відділу УФСБ, м.Сімферополь, вул. Франка. Двох людей, які прийшли підтримати, затримано біля будинку Шейхалієва Рустема", - повідомили пізніше активісти.

"У Сімферополі (селища Строганівка та Кам'янка) співробітники російських правоохоронних органів проводять щонайменше 22 обшуки в будинках кримських татар, активістів Кримської Солідарності. Також відомо про один обшук у Білогірському районі. Для участі в обшуках як понятих учора в автотранспортному технікумі набрали 60 студентів.

Обшуки проводять співробітники ФСБ у зв'язку зі справою "Хізб ут-Тахрір"", - повідомив журналіст Антон Наумлюк.

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що є як мінімум один затриманий. Він також заявив про те, що репресії окупантів мають масовий характер, крім того, окупанти підкидають заборонену літературу кримськотатарським активістам.

"Найімовірніше, це буде черговий "осередок". Як відомо, щонайменше десять осіб будуть арештовані. Імовірно, завтра відбудуться "суди" щодо запобіжного заходу", - розповів Курбедінов.

крим окупація татари анексія фсб репресії

Знак гривні
Знак гривні