Порошенко подав до суду на канал Коломойського за систематичні фейки

Президент України Петро Порошенко подав до суду на телеканал «1+1» «за систематичну брехню в особливо великих розмірах», повідомив голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов.

На його думку, власник «1+1» Ігор Коломойський «керується почуттям помсти» після втрати «Приватбанку» та «прагне не допустити перемоги на президентських виборах Петра Порошенка».

Фейк каналу Коломойського про "вбивство брата Порошенком" підхопили російські ЗМІ. Передбачувано, й деякі українські

«Чорнопіарівська вакханалія, грубе порушення елементарних норм журналістської професії, які панують на каналі уже протягом кількох місяців, не дозволяють нам робити вигляд, ніби то є журналістика. Канал дедалі більше вражає кількістю брехні, упередженої, заангажованої інформації, і участю у передвиборчий кампанії на боці тих кандидатів, яких підтримує власник каналу», – йдеться в заяві Герасимова.

Він додав, що телеканал «вже не соромиться позичати фейки і штампи, що продукуються московськими каналами».

Нагадаємо, раніше Порошенко виграв суд у корпорації "Бі-Бі-Сі", що розповсюдила інформацію про сплату 400 тис. доларів за аудієнцію з президентом США Дональдом Трампом. Високий суд Лондона визнав цю інформацію наклепом, що завдала шкоди репутації Порошенка.

Радіо Свобода

суд змі коломойський порошенко

Знак гривні
Знак гривні