Перетікання у другому турі. Кому як другому вибору симпатизують виборці кандидатів (ІНФОГРАФІКА)

Як показує більшість гідних довіри опитувань, у другий тур виборів пройдуть двоє із трьох кандидатів: Володимир Зеленський, Петро Порошенко, Юлія Тимошенко - тому цікаво, кого підтримають виборці того третього, хто не пройде, а також кого підтримають виборці всіх інших.

Відповідне опитування, серед інших питань, у березні провів КМІС - Київський міжнародний інститут соціології.

Звичайно, все ще може змінитися залежно від того, кого публічно підтримає той чи інший кандидат - але цікаво подивитися, кому симпатизують виборці "крім першого вибору".

Голоси Зеленського перейдуть у першу чергу до Юлії Тимошенко. Цікаво також, що його виборці симпатизують "опоблоківцям" та Ляшку.

Тимошенко, схоже, конкурує в першу чергу з іншим відомим популістом Ляшком - це збігається і з тим, що обоє популярні серед бідніших людей. (А от голоси самого Ляшка, що цікаво, в першу чергу перейдуть до Бойка - потім до Тимошенко, потім до Зеленського, але не до Порошенка.)

Натомість виборці Порошенка збігаються частково з виборцями Гриценка. Ну, й обоє популярні чим більше на захід, як ми вже показували в іншій інфографіці.

(Проте, голоси самого Гриценка перетікають до Ігоря Смешка, а з тих, хто має шанси на другий тур - чомусь до Тимошенко, вже потім до Порошенка і в останню чергу до Зеленського.)

Виборці Бойка порівну розділяться між Тимошенко та Зеленським і не підуть до Порошенка.

Втім, слід зауважити, що в усіх трьох основних кандидатів близько половини виборців або не підуть на другий тур в разі непроходження їхнього кандидата, або не визначилися.

Все у вигляді таблиці - на сторінці 33 звіту КМІС (оновлення: звіт було знято з сайту - у зв'язку з цим прецедентом надалі ми робитимемо скріншоти).

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

порошенко вибори-19 зеленський тимошенко інфографіка

Знак гривні
Знак гривні