Зрештою спецпрокурор не знайшов змови Трампа з Росією

Спецпрокурор Сполучених Штатів Америки Роберт Мюллер не знайшов змови президента Дональда Трампа з Росією під час президентських виборі у США.

Про це йдеться в звіті щодо розслідування, опублікованому генеральним прокурором Вільямом Барром.

Водночас у розслідуванні Мюллер не дав чіткого висновку, чи перешкоджав Трамп правосуддю, - уточнює Громадське.

У доповіді також стверджується, що Росія намагалась впливати на вибори в США в 2016 році через «Агентство інтернет-досліджень» та хакерські атаки.

Нагадаємо:

Мюллер встановив наявність певних зв’язків із росіянами у 16 людей, які мали стосунок до президентської кампанії Дональда Трампа. Шістьом із них пред'явили обвинувачення в неправдивому свідченні.

Екс-главу президентського виборчого штабу Пола Манафорта засудили до 7,5 років в’язниці, а екс-адвоката Трампа Майкла Коена — до 3 років ув’язнення.

У липні 2018-го обвинувачення пред’явили 12 співробітникам розвідки РФ, які ймовірно брали участь у зломі серверів національного комітету Демократичної партії та поширенні отриманих даних через фейкові акаунти й WikiLeaks.

Крім того, обвинувачені 13 співробітників російської «фабрики тролів». Серед обвинувачених — російський бізнесмен Євген Пригожин, якого вважають керівником цієї «фабрики». За версією обвинувачення, ці росіяни вели у соцмережах кампанію, «щоб посіяти ворожнечу в американському суспільстві», їх звинувачують у «змові з метою обдурити США».

Володимир Путін назвав звинувачення щодо контактів РФ з кампанією Трампа «вигадкою опозиції».

Дональд Трамп заперечує змову з росіянами й неодноразово називав розслідування «полюванням на відьом».

Сполучені Штати почали розслідувати втручання Росії у вибори президента 2016 року після того, як радник кампанії Трампа проговорився австралійському дипломату. Згодом стало відомо, що спецпрокурор Мюллер знайшов докази зв’язку Кремля з Трампом перед його інавгурацією. Загалом розслідування тривало майже два роки, з травня 2017 року.

сша трамп путін росія

Знак гривні
Знак гривні