Наступник Назарбаєва вже пропонує перейменувати столицю в Нурсултан

Після того, як Касим-Жомарт Токаєв склав присягу і заступив на посаду президента, він зазначив, що Казахстану необхідно увічнити ім'я Назарбаєва, який очолював країну майже 30 років. Про це повідомляє ЛБ з посиланням на місцеве видання Tengrinews.kz.

"Наша столиця повинна носити ім'я нашого президента і називатися Нурсултан. Хотів би доповнити, що така пропозиція вже висловлювалася парламентаріями в декларації, ухваленій 23 листопада 2016 року з нагоди 25-річчя незалежності Республіки Казахстан", – заявив Токаєв.

Політик також запропонував назвати всі центральні вулиці в усіх містах країни ім'ям Нурсултана Назарбаєва. На честь першого президента в столиці спорудять пам'ятник, крім того, сам Назарбаєв отримає звання сенатора.

Нагадаємо, Назарбаєв у листопаді 2016 року заявляв, що рішення про перейменування столиці Казахстану потрібно приймати "виважено". "Будь-які питання, тим паче перейменування міст, населених пунктів, ми будемо вирішувати дуже виважено, пропорційно до того, що необхідно для держави і країни", – підкреслював він.

маразм казахстан

Знак гривні
Знак гривні