Європарламенту показали фільм про українських політв'язнів Кремля

У Європейському парламенті показали документальний фільм, присвячений гібридній російській агресії проти України та українським політв'язням «Заручники Путіна: українські політв'язні Кремля».

Так, у Представництві України в ЄС підкреслили, що під час презентації фільму євродепутати відзначили необхідність посилення політичного тиску з метою звільнення незаконно утримуваних громадян України.

Європарламентарії наголосили, що ця тема має бути постійно на порядку денному ЄС, «оскільки Україна захищає зараз не тільки себе у боротьбі проти російської агресії, але й європейські країни».

Під час відкриття заходу представник України при ЄС Микола Точицький відзначив, що наразі Росія незаконно утримує більше 70 українських політв’язнів та 24 моряків і продовжує політичні переслідування проти громадян України та масові порушення прав людини в окупованому Криму.

Він закликав західних партнерів збільшити політичний тиск та посилити санкції, щоб зупинити російську агресію проти України.

Нагадаємо, у Європейському союзі у п'яту річницю анексії Криму закликали Росію звільнити усіх політв'язнів, які були затримані на території півострова.

єс росія кіно агресія репресії

Знак гривні
Знак гривні