Нацдружини й далі намагаються зривати мітинги на підтримку Порошенка. Тепер в Івано-Франківську (ВІДЕО)

Це вже четвертий гучний випадок, а крім того, лідер "Нацдружин" Білецький постійно в інтерв'ю "мочить" Петра Порошенка.

У центрі Івано-Франківська 19 березня перед зустріччю з виборцями Петра Порошенка відбулися сутички між представниками "Національних дружин" і "Нацкорпусу" з поліцією.

Як повідомляє місцеве видання Курс, "Нацкорпус" з "Нацдружинами" прийшли з плакатами "Свинарчуків за ґрати" на мітинг, коли на сцені виступала група "ТІК". Петро Порошенко в Івано-Франківськ на той час ще не приїхав.

Правоохоронці взяли пікетників у кільце та відтіснили від мітингу. Під час сутичок застосували сльозогінний газ. Поліція виштовхала пікетників подалі від сцени за кордон, утворений зі службових мікроавтобусів, повідомляє видання.

"Правоохоронці розділили учасників конфлікту, припинивши правопорушення. Станом на 18:30 постраждалих немає", - повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначають, що в поліцію звернувся чоловік, який поскаржився на те, що під час конфліктної ситуації йому пошкодили мобільний телефон.

Нагадаємо, 17 березня бійки сталися на передвиборному мітингу Порошенка в Києві. Глава держави заявив, що вуличні заворушення - загроза виборам.

9 березня представники націоналістичної партії "Національний корпус" і його бойового крила "Національні дружини" двічі побилися з поліцейськими.

Спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських біля Адміністрації Президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу і спецзасоби. Під час бійки постраждали троє поліцейських.

Увечері цього ж дня "Нацкорпус" влаштував бійку з поліцейськими в Черкасах під час спроби заблокувати кортеж президента Петра Порошенка. Постраждали 22 поліцейських.

Подібна спроба відбувалась і в Житомирі.

вибори-19 білецький

Знак гривні
Знак гривні