Кампанію Тимошенко фінансують фігуранти газового скандалу Онищенка (ВІДЕО)

“Фейкові донори” партії Тимошенко пов’язані з “газовою справою” Онищенка.

Про це йдеться в сюжеті Максима Опанасенка для телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

У 2018 році “Батьківщина” отримала рекордну суму пожертв від фізичних та юридичних осіб - понад 150 мільйонів гривень. Переважна більшість задекларованих “донорів” - звичайні українці, які начебто віддавали партії Юлії Тимошенко по 148-149 тисяч гривень. Журналісти встановили, що ці люди або не знали, що їхні персональні дані використали для проведення таких платежів, або знали, але насправді не мали таких коштів.

Однією з великих “донорів” “Батьківщини” виявилася касирка супермаркету в передмісті Києва Наталя Зубар. За рік вона нібито перерахувала партії майже 1.5 мільйони гривень. Аналогічну суму політсилі за документами пожертвувала і її сестра, більше мільйона гривень - племінник.

Виявилося, що Зубар, яка продовжує працювати в супермаркеті, вказана також бенефіціаром двох київських фірм зі статутними капіталами по 50 мільйонів гривень у кожній. Одна з них - ТОВ “Страхова компанія “Надійна” - вивела журналістів на Олександра Канцелярука. За даними розслідування, він є одним із реалізаторів так званої “газової справи” Олександра Онищенка - екс-нардепа, якого звинувачують у розкраданні газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ “Укргазвидобування”.

Серед “донорів” “Батьківщини” журналісти також знайшли Михайла Вермана. У 2018-му він нібито перерахував партії понад мільйон гривень. Верман відомий як власник компанії “Арт-Ельм”, яка також фігурує в “газовій справі”. Нині “Арт-Ельм” припинив своє існування, але остання адреса реєстрації фірми збігається з адресою прописки компаній Канцелярука.

І Юлія Тимошенко, й Олександр Онищенко в коментарях журналістам спростували інформацію про співпрацю.

вибори-19 тимошенко корупція

Знак гривні
Знак гривні