ДБР викличе на допит заступника голови НАБУ у справі про розкрадання в оборонці

Державне бюро розслідувань викличе на допит детективів НАБУ, а також першого заступника бюро Гізо Углаву в рамках розслідування кримінальної справи щодо можливого отримання хабарів правоохоронцями, яка була порушена після оприлюднення журналістського розслідування "Bihus.Info".

Всі працівники НАБУ, які фігурують у журналістському розслідуванні, які фігурують у службових розслідуваннях бюро, обов'язково будуть не лише викликані, а й допитані під час кримінального провадження", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи буде ДБР викликати на допит першого заступника директора НАБУ Углаву, який також фігурує у розслідуванні журналістів, голова ДБР Роман Труба сказав: "Звичайно".

Очільник ДБР також зазначив, що наразі у бюро допитують журналістів "Bihus.Info", а після отримання від них доказів на допит викличуть правоохоронців.

"Спочатку потрібно допитати людей, які дадуть прямі докази, і після цього ми будемо викликати всіх правоохоронців. Журналістів ми уже допитуємо", - сказав він.

Нагадаємо, 25 лютого команда "Bihus.info" опублікувала розслідування, в якому йдеться про схеми розкрадання в оборонному комплексі України. Фігурантом розслідування є син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Концерн "Укроборонпром" і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський планують подавати до суду на авторів розслідування.

Президент Петро Порошенко призупинив повноваження першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, а 4 березня - звільнив його з посади.

Цензор

армія розкрадання

Знак гривні
Знак гривні