В Україні дедалі менше одружуються. Ну, зате й менше розлучаються (ІНФОГРАФІКА)

За даними Державної служби статистики, в Україні загалом укладається менше шлюбів щороку. Зменшується й кількість розлучень, причому не тільки в абсолютному значенні - це логічно - але й у відсотках.

Крива стрибає, але загальна тенденція очевидна

Подивитися таблицю можна тут (ukrcensus.gov.ua).

Натомість, видання update порахувало відсоток розлучень до шлюбів за кожен рік. Підкреслимо, це не значить, що ті самі шлюби закінчувалися розлученнями - хоча, як показує статистика, більшість розлучень відбуваються саме в перший рік шлюбу.

Завтра ми покажемо на окремій інфографіці, що на Заході України порівняно з іншими відносно більше розлучень, ніж дітей, які народжуються поза шлюбом (гіпотетично, через "випадкові" шлюби, коли на людей тиснуть одружитись у разі вагітності).

Ось наразі загальний відсоток розлучень від шлюбів у різні роки. Якщо порівняти з інфографікою вище, добре видно, що у 2000 році дещо менша кількість шлюбів просто збіглася з дещо вищою кількістю розлучень - це радше "статистична аномалія", ніж свідчення про щось "погане", що сталось у цей рік.

Рахувало видання update

Невдовзі ми також зобразимо на окремому графіку, чому про такі сім'ї, як в Україні, мріяв би уряд Китаю.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інфографіка суспільство

Знак гривні
Знак гривні