Поліція справді провалила секретну операцію СБУ, як та й казала

Раніше СБУ заявляла, що прослуховування не було пов'язане з Зеленським - а поліція, втрутившись, провалила секретну операцію. Тепер це, по суті, визнала й сама поліція.

У Нацполіції встановили, що спецоперація СБУ проводилась відповідно до ухвал Київського апеляційного суду та не пов’язана з жодним із кандидатів у президенти або їхнім оточенням.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції, - передає УП.

Зазначається, що правоохоронці здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом виявлення на даху одного з будинків на вулиці Білоруській у місті Києві коробки із спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.

"Це могло свідчити про можливість незаконного використання обладнання та мало ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 359 Кримінального кодексу України (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації)", - зазначають у поліції.

"У ході проведення слідчих дій поліцейські встановили, що працівники СБУ дійсно здійснюють оперативно-технічні заходи за зазначеною адресою, однак вони ніяк не пов’язані з жодним із кандидатів у Президенти України або їх оточенням", - йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що вказані дії відбуваються законно на підставі ухвали суду стосовно особи, яка не має відношення до виборчої кампанії.

скандал поліція вибори-19 зеленський сбу

Знак гривні
Знак гривні