Українці досі добре ставляться до Росії. Але погано - до її керівництва (ІНФОГРАФІКА)

До Росії добре або дуже добре ставляться 57% українців. Проте до керівництва РФ позитивно ставляться 13%. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) у лютому 2019 року.

У прес-релізі КМІС ідеться, що погано або дуже погано до Росії ставляться 27% респондентів, 17% — не визначилися, - передає Громадське.

Зазначається, що здебільшого українці добре ставляться до росіян, а не до російської влади. Так, про позитивне ставлення до росіян заявили 77% опитаних, до Росії як такої - 57% а до керівництва РФ — 13%.

«Ставлення українців до Росії суттєво залежить від регіону: на Заході позитивно ставляться до Росії 41%, у Центрі — 51%, на Півдні — 70%, на Сході — 75%. Те ж саме стосується ставлення до керівництва Росії і ставлення до росіян», — йдеться у прес-релізі.

Також у КМІС зазначають, що в порівнянні з 2018 роком не змінилася кількість людей, які вважають, що Україна має бути незалежною від Росії державою — 87% респондентів.

Як завжди, росіяни ставляться до українців гірше

Паралельно цьому опитуванню у Росії аналогічне проводила незалежна недержавна організація «Левада-Центр». Так, в цілому росіяни ставляться до України гірше, ніж українці до Росії.

І так було ще до російської агресії й супровідної пропаганди "про хунту та правосеків" на РосЗМІ:

Інфографіка КМІС

«У лютому 2019 року в Росії добре або дуже добре ставилося до України 34% населення, погано або дуже погано 55%», — розповіли у КМІС.

У Росії загальна тенденція така сама: росіяни позитивно ставляться до українців (82%), але негативно — до влади України (7%).

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інфографіка україна росія

Знак гривні
Знак гривні