Британський парламент повторно відхилив угоду про Brexit

До запланованого виходу країни з ЄС залишається 17 днів.

Simon's Cat Brexit

Палата громад Британії не підтримала новий варіант угоди щодо виходу країни з Євросоюзу. За новий варіант проголосували 242 депутати, проти - 391, передає ЛБ. До запланованого виходу країни з ЄС залишається 17 днів, і програш Терези Мей загрожує перенесенням "Брекзиту" на невизначений термін.

Незадовго до початку голосування представники Демократичної юніоністської партії Північної Ірландії (DUP) відмовилися підтримати угоду. Незважаючи на те, що у DUP всього десяток депутатів, тільки з ними у консерваторів була можлива більшість в парламенті.

Євроскептики-консерватори з групи European Research Group (ERG) також провели свою юридичну експертизу документа і також залишилися ним задоволені.

Головний радник уряду з правових питань Джеффрі Кокс, своєю чергою, заявив, що в разі ухвалення угоди "юридичний ризик залишається незмінним".

Попереднє голосування щодо "Брекзиту" в парламенті відбулося 15 січня: тоді проти угоди проголосували 432 депутати, за - тільки 202.

Незабаром після цього парламент наказав прем'єр-міністру Терезі Мей провести в Брюсселі нові переговори про угоду щодо виходу Британії з ЄС.

У понеділок, 11 березня, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і Мей погодили деякі зміни до угоди щодо "Брекзиту".

Страхувальний варіант, або так званий "бекстоп", передбачає, що якщо до кінця перехідного періоду сторони не знайдуть взаємоприйнятного рішення, то Північна Ірландія може залишитися частиною Митного союзу ЄС. Юнкер зазначив, що не піде на подальші переговори про умови виходу.

Згідно з початковими планами, "Брекзит" повинен відбутися 29 березня 2019 року. Однак британські ЗМІ та експерти останніми місяцями продовжували наполягати на тому, що угода щодо "Брекзиту" навряд чи буде завершена вчасно.

єс курйоз британія

Знак гривні
Знак гривні