Facebook подав до суду на громадян України за незаконний збір даних

Соціальна мережа Facebook подала позови проти двох українців — Андрія Горбачова та Гліба Случевського. Вони нібито незаконно збирали персональні дані користувачів за допомогою спеціального додатка. За даними Facebook, цей додаток користувачі соцмережі встановили близько 63 тисяч разів у період з 2016 по жовтень 2018 року.

Зазначається, що вказані чоловіки працювали в компанії Web Sun Group. Вони розробили тести з назвами «Що каже про тебе колір очей?», «Люди люблять вас за ваш розум чи красу?» тощо. Після тесту користувачам пропонували встановити додаток, який збирав їхні персональні дані, зокрема фото, списки друзів та інше, - передає Громадське.

У Facebook наголосили, що користувачам надали неправдиву інформацію про те, що додаток отримає тільки обмежений доступ до даних їхнього профілю.

Соцмережа звинувачує українців у порушенні законів США щодо комп’ютерного злому та в порушенні умов користування Facebook.

У судових документах ідеться, що соцмережа оцінила шкоду від діяльності Горбачова та Случевського у понад 75 тисяч доларів.

Нагадаємо, засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг оголосив про новий вектор розвитку компанії, який базується на захисті персональних даних користувачів.

Раніше в парламенті Великої Британії звинуватили Facebook у продажі особистих даних користувачів.

Нагадаємо, компанія з аналізу даних Cambridge Analytica, яка працювала над президентською кампанією президента США Дональда Трампа, незаконно отримала доступ до 87 мільйонів користувачів Facebook.

Засновник соцмережі Марк Цукерберг втратив понад $5 млрд через виток даних мільйонів користувачів Facebook.

соцмережі україна безпека

Знак гривні
Знак гривні