Людей, які злили Бігусу дані із кримінальної справи про розкрадання, шукають

Людей, що злили журналістам інформацію про зловживання в оборонній сфері України, шукають за допомогою поліграфа.

Про це в інтерв'ю Цензору розповів генпрокурор Юрій Луценко.

"Зараз відбувається службова перевірка з використанням детектора брехні. У ГПУ був доступ тільки у військових прокурорів. Навіть у мене на столі тих матеріалів, які оприлюднив Бігус, не було. Вони були тільки у військових. Хоча виймали листування з телефону Жукова технікою МВС", - сказав Генпрокурор, відповідаючи на питання, хто дійсно "злив" інформацію в ЗМІ.

Також він додав, що службову перевірку проводить Генінспекція.

"Проходять поліграф всі, кого вони вважають за потрібне перевірити", – повідомив Луценко.

Водночас, завдяки розслідуванню Бігуса ухвалено низку рішень про зміни в "Укроборонпромі"

Як повідомлялося раніше, Євген Шевченко, що співпрацював з НАБУ (якого журналісти-розслідувачі в своєму відеосюжеті назвали фінансовим "інвестором" фігурантів корупційної схеми) заявив, що джерелом, яке надавало журналістам гучну інформацію з матеріалів кримінального провадження про корупцію в концерні "Укроборонпром", є головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Нагадаємо, 25 лютого команда Bihus.info опублікувала розслідування про схеми розкрадання в оборонному комплексі України. Фігурантом розслідування є син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Концерн "Укроборонпром" і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський планують подати на авторів розслідування до суду.

Президент Петро Порошенко спочатку призупинив повноваження першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, а 4 березня – звільнив з посади.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що розслідування журналістів про розкрадання в оборонній сфері збіглося за часом із закінчення слідства ГПУ.

4 березня вийшла третя частина розслідування. За даними журналістів, схема Гладковського-Жукова принесла учасникам $300 тисяч на висотомірах для ремонту двох казахських АН-26 у 2016 році.

Президент Петро Порошенко заявив про проведення міжнародного аудиту в ДК "Укроборонпром".

7 березня Національне антикорупційне бюро України провело низку обшуків у фігурантів журналістського розслідування про корупцію в оборонно-промисловому комплексі країни, зокрема за місцем проживання колишнього першого заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського та його сина Ігоря.

Від Текстів: Команда Бігуса так і не виклала у відкритий доступ усю переписку потенційних корупціонерів, на основі якої зробила розслідування. Це означає, що правдивість тверджень розслідувачів неможливо перевірити, а сама переписка може бути частково фальсифікована.

скандал корупція гладковський армія закупівлі

Знак гривні
Знак гривні