Голову політичної партії затримали за спробу хабара кандидату Юрію Тимошенку за зняття з виборів

При спробі підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка затримано голову однієї з політичних партій.

Про це повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.

За його словами, голова однієї з політичних партій затриманий безпосередньо під час надання одному з народних депутатів України - кандидату в Президенти України грошових коштів за відмову останнього від участі у виборах глави держави.

Юрію Тимошенкові намагалися вручити долари в еквіваленті до суми в 5 мільйонів гривень за відмову балотуватися.

Затримано також іще одну особу.

"Сам кандидат у президенти кілька днів тому після спроб вплинути на нього звернувся в ГПУ. Зловмисники затримані за статтею 157 ч 3 (перешкоджання здійсненню виборчого права). З огляду на відоме слідству листування затриманих виконавців з політиками чекаю ґвалту про політичні репресії", - йдеться в повідомленні генпрокурора Юрія Луценка в Facebook.

ГПУ та Поліція розслідують різне

Раніше повідомлялося, що Нацполіція розслідує, хто дав гроші на заставу кандидату Юрію Тимошенку. Сам Тимошенко заявив, що вважає це розслідування політичним переслідуванням.

Юрій Тимошенко - народний депутат, нині позафракційний. Раніше був у "Народному фронті". Він офіційний кандидат в президенти України.

У той же час лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає висунення свого однофамільця Юрія Тимошенка на пост глави держави політичною технологією Петра Порошенка, спрямованою проти неї.

Цікаві факти

Як відомо, раніше Юлія Тимошенко підозріло сильно хвалила голову МВС Арсена Авакова як "борця з фальсифікацією виборів", тоді як генпрокурора Юрія Луценка вважають "людиною Порошенка".

вибори-19 тимошенко кримінал

Знак гривні
Знак гривні