Екс-посол США пояснив, чому неправильно порівнювати Зеленського з Рейганом

Рейган був у профспілках з молодого віку, дійшов до посади голови Гільдії (профспілки) кіноакторів - і він постійно займався політикою. Не кажучи про те, що Рейган не був проксі одного бізнесмена, який би його розкручував.

Хоча і президент США, республіканець Рональд Рейган, і кандидат у президенти України Володимир Зеленський вийшли з шоу-бізнесу, між ними існує величезна різниця.

Про це заявив колишній посол США в Україні, директор Євразійського Центру Атлантичної ради, чиновник в адміністрації Рейгана Джон Гербст.

"Рейган був залучений у політику навіть у шоу-бізнесі. Він був активним у профспілковій політиці з гільдією акторів під час періоду Маккарті. Це було для нього важливим досвідом. До того ж він був губернатором Каліфорнії. Він був досвідченим політиком, добре розбирався в проблемах, хоча його критики тоді говорили, що він некомпетентний. Їх не можна порівнювати - Рейгана і Зеленського", - сказав Гербст.

До думки дипломата приєдналася редактор блогу UkraineAlert Атлантичної ради Мелінда Герінг. Вона додала, що великий вплив на становлення Рейгана як політика мав його досвід роботи на General Electric. У 1954 році Рейган почав вести телевізійну програму "Театр General Electric", а також подорожувати країною, виступаючи перед працівниками компанії з мотиваційними промовами.

"Він знав проблеми. Він говорив з людьми. І він це робив роками. Тож перед тим, як він почав виборчу кампанію, він готувався до цього кілька років", - сказала Герінг.

Рональд Рейган - 40-й президент США від Республіканської партії (1981-1989), який докорінно переглянув цілі уряду США, поклав край "холодній війні" з СРСР. До обрання президентом колишній актор Голлівуду і президент Гільдії кіноакторів Америки був губернатором Каліфорнії.

Лівий берег

сша вибори-19 зеленський

Знак гривні
Знак гривні