Клімкін: Росія здійснює кібератаки на МЗС кожні 40 секунд. І це не кажучи про інші відомства.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Росія намагається вплинути на вибори-2019, здійснюючи кібератаки на міністерські комп'ютерні мережі, ЦВК та інші відомства.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Це відбувається повсюди, і це абсолютно безпрецедентно, що стосується охоплення, особливо в сфері кібербезпеки. Ось простий приклад: кожні 40 секунд ми спостерігаємо спроби потрапити в наші міністерські комп'ютерні мережі, спостерігаємо кібернапади на Центральну виборчу комісію та інші відомства. Є втручання, яке стосується нашої критичної інфраструктури", – повідомив Клімкін.

Клімкін наголосив, що СБУ раніше повідомила, що її фахівці запобігли масштабній кібератаці на комп'ютерне обладнання, що забезпечує роботу офіційного інтернет-сайту ЦВК.

"Росія багато намагається зробити, щоб вплинути на вибори, і це стосується не тільки кіберпростору, дезінформації, не тільки блокування активів багатьох українців, політиків, журналістів, це разом з тим втручання в релігійні питання – спроби маніпулювати регіональними релігійними елітами. Якщо комусь хочеться зараз вивчити всебічність гібридного втручання – потрібно приїжджати в Україну", - зазначив глава МЗС.

Цензор

путін вибори-19 технології безпека росія інтернет

Знак гривні
Знак гривні