Київ переходить на LED-ліхтарі

Київська міська рада 5 березня затвердила міську цільову програму зовнішнього освітлення столиці на 2019-2022 роки, яка передбачає виділення 2,7 млрд гривень на встановлення LED-освітлення на вулицях, у парках і скверах.

Місто має профінансувати 1,8 млрд гривень. Решту коштів буде залучено з інших джерел.

"Програма передбачає капітальний ремонт мережі зовнішнього освітлення міста Києва із заміною ртутних і натрієвих світильників на світлодіодні. На ці цілі закладено 1,9 млрд грн. На розвиток і модернізацію мереж зовнішнього освітлення вулиць, транспортних магістралей необхідно 232 млн грн. Освітлення в парках і скверах профінансують на 85 млн грн. Ще 104 млн грн протягом 4 років плануємо витратити на модернізацію освітлення прибудинкових територій", - розповів виконувач обов'язків директора Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради Іван Шпильовий.

У рамках програми заплановано побудувати мережу архітектурно-декоративного підсвічування шляхопроводу на Одеській площі, зовнішнього освітлення на Канальній і Центральній в Дарницькому районі столиці та Вознесенського узвозу. Також передбачено реконструювати освітлення Львівської площі, вулиці Михайлівської, Голосіївського проспекту і декількох вулиць Вигурівщини-Троєщини.

Нагадаємо, що Київ почав переводити вуличне освітлення на енергоощадні світлодіодні лампи 2015 року.

За даними комунального підприємства "Київміськсвітло", в його структуру входять 180 тисяч світильників, прожекторів і елементів ілюмінації та 4220 кілометрів мереж.

ЛБ

бюджет технології київ

Знак гривні
Знак гривні