Розслідування: Гладковський-старший отримував відкати з махінацій свого сина (ВІДЕО)

Оприлюднено третю частину циклу розслідувань про розкрадання в оборонпромі. В ній розповідають про те, як чинний директор "Укроборонпрому" Павло Букін віддає на "розпил" угрупованню Гладковського-Жукова міжнародний контракт вартістю в 14 млн гривень.

Журналісти стверджують, що в 2017 році "угруповання Жукова-Гладковського" постачало державній компанії "Укрспецекспорт" російські деталі для літаків за ціною, завищеною в сім разів, - передає ЛБ. (Від Текстів: виникає логічне запитання, як можна визначити переплату, якщо деталь постачається не легально? Для цього потрібно з'ясувати, суми хабарів, які отримали російські чиновники, аби деталі потрапили до України).

Водночас директор Укрспецекспорту Букін, стверджують журналісти, чудово знав, що висотоміри не коштують стільки, скільки він за них платить. Розслідувачі наводять листування Букіна з Жуковим, яке підтверджує це.

80-відсотковий аванс розділили між собою ймовірні учасники схеми. Як свідчить їхнє листування, на яке посилаються журналісти, 30 тисяч доларів отримав Олег Гладковський, 10 тисяч - нинішній директор "Укроборонпрому" Павло Букін. Ще 46,6 тисячі забрали на двох безпосередні організатори постачання Ігор Гладковський (син екс-заступника секретаря РНБО) та його бізнес-партнер Віталій Жуков.

На той момент Букін очолював "Укрспецекспорт", який займався закупівлею деталей. Чиновник нібито особисто замовляв товар у Гладковського-молодшого та його партнерів.

Журналісти стверджують, що чистий прибуток від тієї угоди досягав 300 тисяч доларів.

У розслідуванні також йдеться про те, що Гладковському-старшому відраховували частку не тільки зі згаданої закупівлі.

Журналісти анонсували ще одну частину розслідування, яка стосується розкрадань в оборонній сфері та ролі правоохоронних органів у цій діяльності.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти "Наших грошей" повідомили, що син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі. За інформацією журналістів, Гладковський-молодший разом з партнерами організував приблизно в 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. Водночас державні оборонні підприємства переплачували за товар в 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну буцім-то "Укроборонпром" знало про шахрайські угоди і давало на них згоду.

Президент Петро Порошенко звільнив першого заступника секретаря РНБО Гладковського. Водночас він заявив, що звільнення з посади - це не визнання провини Гладковського і не вирок.

Гладковський заперечує звинувачення на свою адресу і просить політиків припинити силовий тиск на його сім'ю й на слідство. Державний концерн "Укроборонпром" і Гладковський мають намір подати позов до суду проти журналістів програми "Наші гроші" про захист честі та гідності.

скандал корупція гладковський армія вибори-19 закупівлі

Знак гривні
Знак гривні