ПЦУ буде відходити від російських традицій і рухатися до грецьких

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній в інтерв'ю BBC заявив, що ПЦУ буде відходити від російських імперських традицій і рухатиметься в напрямку грецьких.

За словами Епіфанія, саме грецькі витоки штучно забрали в Української православної церкви, – передає Громадське.

«Ми повинні відходити від тих російських імперських традицій, які тривалий час нам нав'язувались. Коли ми відвідуємо церкви грецької традиції, то бачимо, що всі ті традиції існували в українській церкві ще в часи Петра Могили», — сказав Епіфаній.

Він зазначив, що йдеться про грецьку традицію в богослужбовій практиці, богословській освіті та соціальне служіння церкви.

«Але все буде здійснюватися поступово, щоб не викликати спротив консервативної частини вірян, яка взагалі не сприймає реформи як такі. Ми не говоримо про зміну основ віри, догматики. Ми говоримо про добрі реформи, ми повинні займатися просвітництвом, пояснювати людям, що ми маємо ставати кращими, щоб між нами панувала любов», — зазначив Епіфаній.

Нагадаємо, 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю новоствореної Православної церкви України Епіфанію посох і томос, який проголошує автокефалію. Тепер процедура отримання Україною церковної незалежності офіційно завершена.

греція майбутнє україна Церква

Знак гривні
Знак гривні